Werking

Jeugdhuis De Cramme is sinds 1981 het oord van verderf voor de Stekense Jeugd. Sinds 2015 huisvest het jeugdhuis op haar 3de locatie in het hart van Stekene. We organiseren concerten, fuiven, workshops, activiteiten en caféavonden. We bieden ook ruimte voor repetities en vergaderingen.

Op onze 10de verjaardag, in 1991, organiseren we “Cramme Zomerconcerten”. Dat event, dat jaarlijks terugkeerde groeide uit tot Crammerock, een festival dat jaarlijks 30 000 bezoekers lokt. De jongeren van het jeugdhuis baten daar nog steeds een van de bars uit. De volledige organisatie van het festival zelf ligt in de handen van een aparte vzw.

We willen ons volledig op onze jeugdwerking smijten en zo een huis aanbieden waar JEUGD zijn eigen ding kan doen. Een feestjes organiseren, cafe-avonden beleven om nooit te vergeten, blokken met medestudenten, fifa spelen op groot scherm, workshops volgen, repeteren met je band of je dj-skills verbeteren op onze eigen dj-set? Het kan hier AL-LE-MAAL.

En wat is Cramme Concert Club dan? Dat is onze aparte werkgroep die iedereen in Stekene op een betaalbare manier met muziek en podiumkunsten in aanraking wil laten komen. We organiseren Concerten en Comedy-shows in De Cramme en op andere locaties in Stekene.

WAT KUNNEN JULLIE DOEN IN DE CRAMME?

Alles! Ben jij zo iemand die denkt: “Boyyyyy, met mij achter de toog wordt dat hier pas een feest” of iemand die denkt dat hij genoeg ballen kan verzamelen om ons jeugdhuis om te bouwen tot een binnenspeeltuin met ballenbad, een Harry Potter filmmarathon wil houden of met uw jeugdbeweging een random vrijdagavond komt kapen, een FIFA-tornooi wil organiseren, een R’n’B-party op poten wil zetten met DRUP van Bizzey all night long? Alles is hier mogelijk!

Dus kan jij een deur openmaken, het licht aansteken, de kassa openen, vette muziek opleggen en mensen blij maken met een heerlijke getapte pint? (of wil je dat leren op 1.2.3) Of ben jij zo eentje dat graag affiches ontwerpt en ophangt of liever met kabels, versterkers en lichten prutst? WEL, JIJ BENT WELKOM! Stuur ons een berichtje op facebook en we introduceren je in het jeugdhuis. (Of vraag het gewoon eens aan de toog)