Geschiedenis

Sinds 1981.

Op 8 mei 2015 opent de Cramme op hun nieuwe locatie in hartje Stekene. De jongeren trokken onder begeleiding van de muziekkapel van Chiro SAS met een fakkelstoet van het oude gebouw in de Verkenstraat naar hun nieuwe stek in de Nieuwstraat.

Een jaar later, in de zomer van 2016, openen ze letterlijk voor hun deur samen met de jeugddienst het langverwachte skateterrein. Een kunstenaar van Graffiti vzw maakt ter gelegenheid van deze opening een kunstwerk op de buitenmuur van het jeugdhuis.

Na de brand wordt de jeugd tijdelijk opgevangen in het Gildenhuis, dat toen eigendom was van de kerkfabriek. Enkele maanden later stelt mevrouw De Bock een huis ter beschikking in de Verkenstraat. Die locatie was tevens voorzien van een zaaltje waar later optredens en fuiven zouden plaatsvinden.

In de nacht van zondag 1994 op maandag sloeg het noodlot toe in Jeugdhuis De Cramme. Of het de elektrische installatie was, de muziekcomputer of een slecht uitgedoofde sigaret is men nooit te weten gekomen. Helaas had bij aankomst van de brandweer had het vuur zich al verspreid over het volledige gebouw en viel er buiten de buitenmuren en het aanpalend schuurtje niks meer te redden.

De Cramme telt op dat moment 200 leden en 35 bestuursleden. Even werd er gevreesd dat dit na 13 jaar het einde van de jeugdclub betekende.

In 1981 begon het allemaal te kwakkel 1. Dat verhaal lees je hier binnenkort.