Lawijtstrijd maakt laureaten bekend

De Lawijtstrijdjury kreeg de moeilijke taak om uit maar liefst 69 inzendingen 12 muzikale projecten te selecteren die aan de voorrondes kunnen deelnemen en ging daarbij niet over één nacht ijs. Dit zijn de 4 laureaten die het tegen elkaar opnemen in De Cramme in Stekene op 27 april 2024.

Subway Freak Show

Subway Freak Show gaat met invoeden van bands als Cage The Elephant en The Strokes voluit voor de muziek die ze altijd al wilden maken, afgekruid met een vleugje chaos en een flinke dosis freak-gehalte. Met raggende gitaren, opzwepende drumlijnen en een vurige attitude knallen ze een shot adrenaline door de muzikale bloedbanen. Hun roots liggen op ’t Kalf ergens in de moerassen tussen Sint-Gillis-Waas en De Klinge … en dat wil wat zeggen. Get ready to freak out!

A Point Of Protest

Gewapend met een duidelijke en kritische boodschap serveert A Point Of Protest een explosieve cocktail van gespannen woede, aanstekelijke ritmes en activistische statements, wat resulteert in een ‘in your face’-ervaring. De grenzeloze hardcoreband is na tal van shows en voorprogramma’s van bands als Evergreen Terrace, Harm’s Way en Bad Omens klaar om het volgende hoofdstuk van zijn manifest voor een betere wereld af te trappen. Zijn jullie dat ook?

Merel Brandt

Merel Brandt is een 16-jarige singer-songwriter die zich niet graag in muzikale hokjes laat duwen. Haar -eerder zwaarmoedige- Engelstalige teksten steekt ze in een vrolijk melodisch jasje dat het best omschreven wordt als countrypop en dienen als medicijn voor ieder die zich kan herkennen in onderwerpen die ze uit haar eigen leefwereld grijpt. Samen met haar akoestische gitaar is deze spring in’t veld klaar voor de volgende stap in haar muzikale zoektocht en deelt ze haar passie maar al te graag op het podium in haar thuisstad.

Walvos

Walmend van creativiteit en gedrenkt in de rijke Belgische muziektraditie, brengt Walvos een verfrissende indiepop-sound geïnspireerd door bands als The Whitest Boy Alive en Phoenix. Oorspronkelijk ontstaan als Thin Legend Club, de band rond de broers Verschelden, leidden de samensmelting van jarenlange ervaring en vernieuwende ideeën tot een indrukwekkende harmonie van melodieën en doorleefde teksten die diep resoneren.

 

𝗧𝗶𝗰𝗸𝗲𝘁𝘀
Toegang tot het event kost 5 euro. Je koopt je tickets aan de kassa of via de ticketshop.