COVID-19 Update

22/05
Goed nieuws: groen licht voor jeugdhuizen deze zomer! Een overleg tussen de ministers van Jeugd gaf daar vandaag gevolg aan door perspectief te bieden aan het Vlaamse jeugdwerk. Ook jeugdhuizen zullen deze zomer (vanaf 1 juli) onder een aantal voorwaarden mogen heropstarten. We bekijken samen met Formaat hoe dit zal verlopen. Over onze instuifwerking is helaas nog geen advies gegeven door de veiligheidsraad.


15/05
Yes! Vanaf maandag mag het skatepark weer open voor jongeren op bepaalde tijdstippen en onder toezicht. De voorwaarden vind je op de affiches aan het skateterrein!


01/05
Stap voor stap versoepelt de Nationale Veiligheidsraad de coronamaatregelen. Jeugdhuizen blijven helaas gesloten tot minstens 18 mei. Ook daarna is de kans groot dat de maatregelen nog verlengd worden.


25/04
Gisterenavond communiceerde de Nationale Veiligheidsraad over de eerste besluiten rond een exitstrategie. Stap voor stap zullen de coronamaatregelen worden versoepeld. Wat dat betekent voor jeugdhuizen en andere jeugdwerkorganisaties is nog niet duidelijk.


15/04
Vandaag kwam de Nationale Veiligheidsraad samen om de coronamaatregelen te evalueren. Vervolgens besliste de federale overheid onder meer om de (semi-)lockdown waarin we ons nu bevinden te verlengen tot en met 3 mei. Alle massa-evenementen zoals grote festivals zullen tot en met eind augustus opgeschort worden. Wat “massa-evenement” precies inhoudt is nog niet duidelijk.


25/03
De maatregelen worden verlengd tot 19 april. We houden jullie op de hoogte!


13/03
Naar aanleiding van COVID-19 wordt de werking van het jeugdhuis in samenspraak met Formaat vzw en Gemeente Stekene stilgelegd en zal het jeugdhuis gesloten zijn vanaf vanavond tot 31 maart.


Bron: Formaat & Vlaamse Overheid